Procesul de obținere a certificării ISO explicat pas cu pas. Descoperă ce trebuie să faci pentru a deveni certificat!

 

Obținerea certificării ISO poate aduce numeroase beneficii unei companii, precum îmbunătățirea proceselor interne, creșterea eficienței operaționale și creșterea încrederii clienților. Iată câțiva pași pe care o companie trebuie să îi parcurgă pentru a obține o certificare ISO:

1. Identificarea standardului ISO potrivit: Există numeroase tipuri de standarde ISO disponibile, precum ISO 9001 pentru managementul calității sau ISO 14001 pentru managementul mediului. Compania trebuie să identifice standardul care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

2. Documentarea proceselor existente: Compania trebuie să documenteze și să evalueze procesele existente pentru a identifica eventuale lacune și pentru a stabili obiective clare de îmbunătățire.

3. Implementarea cerințelor standardului ISO: Compania trebuie să îndeplinească cerințele standardului ISO prin implementarea unui sistem de management care să acopere toate aspectele specificate.

4. Audit intern: Este important să se efectueze un audit intern pentru a evalua conformitatea cu standardele ISO și pentru a identifica eventuale neconformități care necesită remediere.

5. Audit extern: Compania trebuie să angajeze o organizație de certificare externă pentru a efectua un audit și a acorda certificarea ISO. Această organizație va evalua conformitatea cu standardele ISO și va acorda certificarea în cazul îndeplinirii tuturor cerințelor.

6. Monitorizarea și îmbunătățirea continuă: Obținerea certificării ISO nu este un scop în sine, ci un proces continuu de monitorizare a performanței și de îmbunătățire a proceselor pentru a menține nivelul de conformitate.

În final, obținerea unei certificări ISO necesită un angajament serios din partea întregii echipe și implică o abordare sistematică și managerială a procesului de implementare a standardelor ISO.

Dacă ai nevoie de ajutor în obținerea certificării ISO și dorești să colaborezi cu o companie de certificare de încredere, contactează Systema Certificări! Echipa noastră de experți în standardele ISO este pregătită să te susțină în obținerea certificării ISO.

Alege calitatea, alege performanța, alege Systema pentru certificarea ISO a companiei tale! Contactează-ne astăzi pentru mai multe informații!

 

Contact Departament Vânzări – Lavinia Biriș

Nr. telefon:  +4 0728 288 035